Obiady czwartkowe – elektrolity, Stoperan, prawy fotel [podcast]

899

Obiady czwartkowe. W tym zupełnie nowym formacie postaram się zabrać Was w podróż po świecie motoryzacji i… kulinariów. Udowodnię, że choć na papierze są to całkowite przeciwieństwa, to wspólnego mianownika na pewno nie zabraknie. Obiady czwartkowe to dla nas pewien przełom. Po dekadzie obecności w papierze i przeszło dwóch latach w sieci, oficjalnie debiutujemy w Waszych… głośnikach!

W drugim odcinku podcastu „Obiady czwartkowe” zapraszam Was na małą wycieczkę po świecie naszego redakcyjnego zespołu – Krzysztof Czechak Rally and Race Team. Całkiem szczerze, nie planowałem tego materiału, jest to owoc szalonych i bardzo nieoczekiwanych wydarzeń z niedawno zakończonego 2. Rajdu Małopolskiego. Do Makowa Podhalańskiego trafiliśmy w roli samochodu funkcyjnego, na zaproszenie organizatorów. Szereg smutnych, naprawdę nerwowych przygód sprawił, że choć na co dzień pełnię jedynie rolę menedżera drużyny, musiałem bez przygotowania wejść w buty pilota i poprowadzić naszego kierowcę. Cóż, był to przerażający i… niezwykle ekscytujący moment. A stres oraz odpowiedzialność które na mnie spadły sprawiły, iż moja karta menu zwęziła się do Stoperanu i elektrolitów.

Obiady czwartkowe

Motorsportowy głos w Twoim domu!

„A uczone obiady? znasz to może imię?
Gdzie połowa nie gada a połowa drzymie,
W których król wszystkie musi zastąpić ekspensa,
Dowcipu, wiadomości, i wina, i mięsa”

Obiady czwartkowe. Były to pompatyczne biesiady organizowane przez króla Stanisława II Augusta Poniatowskiego na Zamku Królewskim. W akompaniamencie rozmaitych alkoholi i przysmaków, dyskutowano o literaturze, sztuce czy uniwersyteckich odkryciach. Listę gości, pieczołowicie dobieraną przez samego króla, wypełniały najznamienitsze postacie ze świata kultury, sztuki i nauki. Skąd więc pomysł na podobne spotkania na łamach Rally and Race?

Cóż, tutaj jadło i trunki musicie załatwić sobie we własnym zakresie, lecz tematyka naszych spotkań będzie równie interesująca. W tym formacie postaram się połączyć dwie ukochane przez nas dziedziny – motoryzację i… kulinaria. Mam nadzieje, że efektem tego połączenia będzie wysokooktanowa uczta! Zapraszam Was do stołu. Siadajcie wygodnie i bon appetit!

Wszystkie odcinki „Obiadów czwartkowych” oraz pozostałe podcasty związanych ze światem motorsportu znajdziecie na naszym kanale YouTube. Niebawem uruchomimy również konto na Apple Podcast i Spotify. Będziemy Wam bardzo wdzięczni za ocenę materiałów i formatu „Obiadów Czwartkowych”. Chętnie zapoznamy się też z Waszymi propozycjami na kolejne słuchowiska. Jedno jest pewne, rozwijamy się, więc będziemy słyszeć się znacznie częściej!

Następne artykuły z serii „Obiadów Czwartkowych” znajdziecie na stronie Rally and Race.