Obiady czwartkowe – checklisty, asapy, musy dla bobasów [podcast]

Obiady czwartkowe. W tym zupełnie nowym formacie postaram się zabrać Was w podróż po świecie motoryzacji i… kulinariów. Udowodnię, że choć na papierze są to całkowite przeciwieństwa, to wspólnego mianownika na pewno nie zabraknie. Obiady czwartkowe to dla nas pewien przełom. Po dekadzie obecności w papierze i przeszło dwóch latach w sieci, oficjalnie debiutujemy w Waszych… głośnikach!

W piątym odcinku podcastu „Obiady czwartkowe” zabieram Was za kulisy naszego zespołu rajdowego – Krzysztof Czechak Rally and Race Team. Postaram się, również w dosłownym tego słowa znaczeniu, pokazać Wam jak wygląda świat rajdów od kuchni, i opowiedzieć o żmudnym procesie przygotowań do kolejnych startów. Dla wielu fanów emocje związane z występami ich ulubionych zawodników zaczynają się dopiero w momencie przekroczenia pierwszego punktu kontroli czasu. W rzeczywistości, aby załoga mogła świętować sukcesy niezbędna jest wytężona, kilkutygodniowa praca całej drużyny. Jak wygląda to w praktyce? Czy możliwe jest całkowicie bezstresowe działanie i dopięcie każdego szczegółu na ostatni guzik na długo przed początkiem imprezy? Wreszcie, jak wygląda rajdowy jadłospis i czym żywi się nasza ekipa w trakcie batalii na odcinkach specjalnych? Zapraszam do odsłuchu!

Obiady czwartkowe

Motorsportowy głos w Twoim domu!

„A uczone obiady? znasz to może imię?
Gdzie połowa nie gada a połowa drzymie,
W których król wszystkie musi zastąpić ekspensa,
Dowcipu, wiadomości, i wina, i mięsa”

Obiady czwartkowe. Były to pompatyczne biesiady organizowane przez króla Stanisława II Augusta Poniatowskiego na Zamku Królewskim. W akompaniamencie rozmaitych alkoholi i przysmaków, dyskutowano o literaturze, sztuce czy uniwersyteckich odkryciach. Listę gości, pieczołowicie dobieraną przez samego króla, wypełniały najznamienitsze postacie ze świata kultury, sztuki i nauki. Skąd więc pomysł na podobne spotkania na łamach Rally and Race?

Cóż, tutaj jadło i trunki musicie załatwić sobie we własnym zakresie, lecz tematyka naszych spotkań będzie równie interesująca. W tym formacie postaram się połączyć dwie ukochane przez nas dziedziny – motoryzację i… kulinaria. Mam nadzieje, że efektem tego połączenia będzie wysokooktanowa uczta! Zapraszam Was do stołu. Siadajcie wygodnie i bon appetit!

Wszystkie odcinki „Obiadów czwartkowych” oraz pozostałe podcasty związanych ze światem motorsportu znajdziecie na naszym kanale YouTube. Niebawem uruchomimy również konto na Apple Podcast i Spotify. Będziemy Wam bardzo wdzięczni za ocenę materiałów i formatu „Obiadów Czwartkowych”. Chętnie zapoznamy się też z Waszymi propozycjami na kolejne słuchowiska. Jedno jest pewne, rozwijamy się, więc będziemy słyszeć się znacznie częściej!

Następne artykuły z serii „Obiadów Czwartkowych” znajdziecie na stronie Rally and Race.