wtorek, 16 sierpnia, 2022
0,00 PLN

Brak produktów w koszyku.

Strona głównaFelietonyObiady czwartkowe - kiełbaski, miód, wyścigowa kosiarka

Obiady czwartkowe – kiełbaski, miód, wyścigowa kosiarka [podcast]

Obiady czwartkowe. W tym zupełnie nowym formacie postaram się zabrać Was w podróż po świecie motoryzacji i… kulinariów. Udowodnię, że choć na papierze są to całkowite przeciwieństwa, to wspólnego mianownika na pewno nie zabraknie. Obiady czwartkowe to dla nas pewien przełom. Po dekadzie obecności w papierze i przeszło dwóch latach w sieci, oficjalnie debiutujemy w Waszych… głośnikach!

W trzecim odcinku podcastu „Obiady czwartkowe” odkrywamy mało popularne ciekawostki z hal produkcyjnych branży automotive. Z czym kojarzy się Wam… Volkswagen? Oczywistą odpowiedzią będzie Passat, Golf oraz silnik 1.9 TDI. A wiedzieliście, że przedsiębiorstwo od dekad jest potentatem branży… mięsnej? Idąc dalej, czy posądzilibyście markę Peugeot o produkcję luksusowych utensyliów kuchennych? Lub powiązalibyście Porsche z pasiekami? Jak widać, czołowe koncerny nie zatrzymują się wyłącznie na produkcji samochodów. Nie mówiąc o tym, że niektóre ich produkty są doprawdy egzotyczne. Cóż, zapraszam Was na przegląd motoryzacyjnego asortymentu i nieznane wcześniej wyroby, takie jak kiełbaski, miód, profesjonalne fortepiany, wyścigowe kosiarki do trawy czy małe… reaktory jądrowe.

Obiady czwartkowe

Motorsportowy głos w Twoim domu!

„A uczone obiady? znasz to może imię?
Gdzie połowa nie gada a połowa drzymie,
W których król wszystkie musi zastąpić ekspensa,
Dowcipu, wiadomości, i wina, i mięsa”

Obiady czwartkowe. Były to pompatyczne biesiady organizowane przez króla Stanisława II Augusta Poniatowskiego na Zamku Królewskim. W akompaniamencie rozmaitych alkoholi i przysmaków, dyskutowano o literaturze, sztuce czy uniwersyteckich odkryciach. Listę gości, pieczołowicie dobieraną przez samego króla, wypełniały najznamienitsze postacie ze świata kultury, sztuki i nauki. Skąd więc pomysł na podobne spotkania na łamach Rally and Race?

Cóż, tutaj jadło i trunki musicie załatwić sobie we własnym zakresie, lecz tematyka naszych spotkań będzie równie interesująca. W tym formacie postaram się połączyć dwie ukochane przez nas dziedziny – motoryzację i… kulinaria. Mam nadzieje, że efektem tego połączenia będzie wysokooktanowa uczta! Zapraszam Was do stołu. Siadajcie wygodnie i bon appetit!

Wszystkie odcinki „Obiadów czwartkowych” oraz pozostałe podcasty związanych ze światem motorsportu znajdziecie na naszym kanale YouTube. Niebawem uruchomimy również konto na Apple Podcast i Spotify. Będziemy Wam bardzo wdzięczni za ocenę materiałów i formatu „Obiadów Czwartkowych”. Chętnie zapoznamy się też z Waszymi propozycjami na kolejne słuchowiska. Jedno jest pewne, rozwijamy się, więc będziemy słyszeć się znacznie częściej!

Pozostałe artykuły luźnego cyklu „Gadanie kontrolne” znajdziecie na stronie Rally and Race.

Jakub Socha
Z motoryzacją związany od dziecka. Ponoć zanim zaczął płynnie mówić, już rozpoznawał wszystkie marki samochodów podczas spacerów w wózku. Fan simracingu. Trenuje, aby przenieść umiejętności z symulatora na prawdziwe tory oraz odcinki specjalne. Najlepiej odnajduje się w roli komentatora, z czym chce związać swoją dziennikarską przyszłość.

RALLY AND RACE NA INSTARGRAMIE

NOWOŚCI

31 Rajd Barum z polakami

Rajdowe Mistrzostwa Europy w ostatni weekend sierpnia wkroczą na Czeskie odcinki specjalne za sprawą Rajdu Barum. Przed...

Rajdowe Kryterium Ustronia filmowe podsumowanie

Zapraszamy na filmowe podsumowanie rajdowego wydarzenia na domowych ulicach Kajto czyli 6 Rajdowy Ustroń - Kryterium Ustronia...

CBet Rally Rokiškis 2022 – nagranie z feralnego wypadku

CBet Rally Rokiškis 2022 BMW dzwon
CBet Rally Rokiškis 2022 to nie jest impreza którą śledzi każdy fan rajdów w Polsce, ale zdjęcia...

Flatout Power Festiwal 2022 Action by RRV

Flatout Power Festiwal 2022 video
Flatout Power Festiwal zapowiada się na jedną tych imprez, które będą kultowymi wydarzeniami w kalendarzu każdego z...

Maksymiuk na Maxa!: Płacz i płać, kibicu Formuły 1

Jestem wkurzony. Bardzo wkurzony. A od marca 2023 roku będę jeszcze bardziej wkurzony! Dlaczego? Dlatego, że nie...

NAJPOCZYTNIEJSZE